عضو هیئتعلمی پژوهشکده گردشگری وزارت میراثفرهنگی با تأکید بر لزوم تغییر نگاه ایران در حوزه گردشگری سلامت گفت: دبیرخانهای برای گردشگری سلامت کشورهای عضو اکو ایجاد شود تا بتوان به صورت متمرکز در این حوزه سیاستگذاری کرد.
به گزارش پایگاه خبری روایتپرس، ارشک مسائلی در پنل تخصصی «تحلیل نقش کشورهای عضو اکو در گردشگری پزشکی منطقه (راهکارها و شیوههای توسعه)» در سومین کنفوبیشن گردشگری سلامت در همدان اظهار کرد: در گردشگری سلامت، فردی که برای درمان، بهداشت، تندرستی و شفابخشی به منطقه دیگری سفر میکند، گردشگر سلامت محسوب میشود.
وی با اشاره به موانع بینالمللی ورود گردشگر سلامت به ایران افزود: به دلیل تحریمها باید از ظرفیت هواپیماهای کشورهای مختلف برای ورود گردشگران سلامت به کشور استفاده کنیم زیرا تحریمهای سیاسی تأثیر منفی مستقیمی بر ورود بیماران خارجی دارند.
عضو هیئتعلمی پژوهشکده گردشگری وزارت میراثفرهنگی در ادامه تصریح کرد: بیش از ۳.۵ درصد رشد اقتصاد جهانی مربوط به هزینههای بخش گردشگری سلامت است و این نشاندهنده اهمیت اقتصادی این حوزه در سطح بینالملل است.
وی ادامه داد: در کشورمان نیروی متخصص درمان بسیار خوبی داریم و از لحاظ کیفیت خدمات درمانی نیز در وضعیت مطلوبی قرار داریم اما مشکل اصلی، نحوه ارائه این خدمات است که نیازمند نگاه بستهای جامع به مقوله گردشگری سلامت هستیم.
مسائلی با اشاره به مدل موفق کشور ترکیه در این حوزه گفت: گردشگری سلامت در ترکیه موفق شد چون صفر تا صد نیاز گردشگر سلامت را بهصورت یک بسته کامل ارائه میکند بنابراین ما نیز باید پکیج را ببینیم و نگاه خود را تغییر دهیم و صرفاً به درمان بسنده نکنیم.
وی در ادامه تأکید کرد: باید ابتدا بسته اقتصادی گردشگری سلامت را بزرگ کنیم و سپس درباره نحوه توزیع آن صحبت کنیم.
عضو هیئتعلمی پژوهشکده گردشگری اظهار کرد: ایران از بین ۱۴۰ کشور، رتبه نخست قیمت خدمات درمانی را دارد یعنی برای گردشگر خارجی، منفعت اقتصادی بزرگی از نظر کاهش هزینهها ایجاد میشود و این یک مزیت رقابتی مهم است.
وی افزود: با وجود این مزیت، مارکتینگ ما در این حوزه ضعیف است و نیاز به تقویت برندینگ داریم تا بتوانیم در عرصه بینالمللی رقابت کنیم.
مسائلی با اشاره به رقابت کشورهای ترکیه، هند، عمان و سایر کشورها در حوزه گردشگری سلامت گفت: ایران نیز ظرفیت و توان رقابت دارد اما تحریمها و محدودیتهای سیاسی شرایط را دشوار کرده است.
وی اضافه کرد: در بلندمدت میتوانیم بهعنوان هاب منطقه در گردشگری سلامت مطرح شویم اما برای رسیدن به این هدف باید فرصتهای کوتاهمدت و میانمدت را نیز بهدرستی شناسایی و استفاده کنیم.
عضو هیئتعلمی پژوهشکده گردشگری وزارت میراثفرهنگی بیان کرد: یکی از نقاط ضعف ما نبود شفافیت در قیمت و خدمات درمانی است در حالی که در بستههای گردشگری سلامت نباید تنها به خدمات درمانی توجه شود بلکه باید به همه ابعاد پکیج از حملونقل، اسکان، خدمات رفاهی، پیگیری پس از درمان و همراهی بیمار نیز توجه داشت.
وی در ادامه اضافه داد: دبیرخانهای برای گردشگری سلامت کشورهای عضو اکو ایجاد شود تا بتوان به صورت متمرکز در این حوزه سیاستگذاری کرد همچنین باید حسابهای اقماری در حوزه گردشگری سلامت تعریف شود تا تحلیلهای اقتصادی دقیقتری از فعالیتها در اختیار باشد.
مسائلی در بخش دیگر تأکید کرد: نباید به بیمار صرفاً بهعنوان مشتری یکروزه نگاه کرد بلکه باید نگاهی بلندمدت داشت زیرا وقتی بیماران هزینه زیادی برای درمان میپردازند، لازم است ساختارهای بیمهای کارآمد نیز وجود داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: اگر تمامی کشورهای عضو اکو در حوزه گردشگری سلامت در نظام بانکی سرمایهگذاری کنند، ایران نیز بهعنوان یک مقصد جدی مورد رجوع قرار خواهد گرفت و این امر به ارتقای موقعیت منطقهای و اقتصادی کشور کمک خواهد کرد.