معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر اینکه جریان نوآوری باید از کانال بخش خصوصی پیش رود گفت: منشأ تحول زمانی است که اقدامات دانشگاهی، خروجی فناورانه داشته باشد.
به گزارش پایگاه خبری روایت پرس، محمدنبی شهیکی بعدازظهر امروز در آیین تکریم و معارفه سرپرست پارک علم و فناوری استان همدان در سالن جلسات پارک اظهار کرد: شکلگیری یک زیستبوم نوآوری کار سادهای نیست به طوری که ریشه تحولات به دانشگاهها بازخواهد گشت به تعبیری فعالیت دانشگاههای پویا و حرکت آنها به سوی نسل سوم و چهارم باعث بالندگی پارکها خواهد شد.
وی با توجه به ارزیابی صورت گرفته در کشور، هشت استان موفق شدند یک شبکه همافزا بین دانشگاه، پارک و صندوق برقرار کنند و در چرخه تجاریسازی و مولدسازی اقدامات موثری انجام دهند افزود: از همین رو لازمه موفقیت پارک همدان نیز تحول در حوزه دانشگاههاست به نحوی شبکه ارتباطی خوبی بین دانشگاه و پارک برقرار شود.
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اینکه دانشگاه نسل قدیم هیچ جذابیت ندارد تصریح کرد: دانشگاهی که همچون چهار دهه گذشته نیرو تربيت کند نمیتواند منشأ اثر باشد؛ منشأ تحول زمانی است که اقدامات دانشگاهی، خروجی فناورانه داشته باشد.
وی با تاکید بر اینکه دانشگاهها باید توانایی عرضه محصول به بخش خصوصی را داشته باشند ادامه داد: تولید محصول کیفی که نیاز بخش خصوصی را رفع کند اولویت امروز است، از این رو اولین موردی که در استان با آن مواجه هستیم تغییر نقشآفرینی دانشگاههاست.
شهیکی خاطرنشان کرد: نکته دوم این است که با بودجه دولتی نمیشود کار بزرگ انجام داد؛ به عبارتی جریان نوآوری باید از کانال بخش خصوصی پیش رود.
وی در بخش دیگر از سخنانش با بیان اینکه مقیاس پارک فناوری همدان محدود است و این مهم باید در دست توسعه قرار گیرد اضافه کرد: به نظر میرسد حل مشکل اراضی پارک استان و رفع موانع آن از اقدامات مهمی است که باید در دست بررسی و اقدام قرار گیرد.
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در ادامه تصریح کرد: تبصره ۸ بودجه ۱۴۰۴؛ با دوراندیشی مقام وزارت علوم یک فرصت طلایی است به نحوی که چگونگی استفاده از ظرفیت بخش خصوصی را جهتدهی کرده است.
وی با اشاره به اینکه در حوزه تامین منابع مالی نوآورانه باید بخش خصوصی ورود کند گفت: در صورت تزریق پول خصوصی به پارکها شاهد تحول خواهیم بود لذا الگوی سنتی باید کنار گذاشته و منابع جدیدی خلق شود.
شهیکی در بخش دیگر با بیان اینکه ضریب بهرهمندی دانشگاه و پارک همدان از ماده ۱۲ قانون جهش دانشبنیان محدود است یادآور شد: حجمی که سال گذشته دریافت شده نسبت به بسیاری از استانها بیشتر است اما نسبت به ایجاد تحرک قابل توجه نیست.
وی با تاکید بر اینکه پارک و دانشگاه استان همدان در بخش جذب ماده ۱۱ و ۱۳ قانون جهش موفق عمل نکردهاند ادامه داد: باید اعتبار مالیاتی آرندی و سرمایهگذاری در دانشگاهها و پارک همدان ترزیق شود تا جریان پویای جدیدی شکل بگیرد.
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری متذکر شد: اميدوارم رئیس جدید پارک علاوه بر تلاش در حوزه ارتقای بودجه، مزیتهای قانونی و ظرفیتهای دولتی به دنبال ماده ۱۱ و ۱۳ قانون جهش و جذب سرمایهگذاری به عنوان مهمترین مکانیزه رشد و توسعه باشد.
وی در پایان گفت: با بازنگری يقينا تحول معناداری در حوزه زیستبوم فناوری و پارک همدان شگل میگيرد اگرچه ظرف مکانی، زمانی و مقتضیات پارک همدان میطلبد که تغییراتی در این حوزه انجام شود.