رئیس پارک علم و فناوری استان همدان با بیان اینکه ۳ هزار و ۲۵۰ ميليارد تومان از محصولات فناور طی سال گذشته به فروش رفته است گفت: ۶.۳ میلیون دلار از محصولات این شرکتها به کشورهای مختلف صادر شده است.
به گزارش پایگاه خبری روایت پرس: ابراهیم احمدی پیش از ظهر امروز در جمع اصحاب رسانه در سالن جلسات مجموعه پارک علم و فناوری با بیان اینکه فرزندان و صاحبان ایده استان در فضاهای کوچک اتفاقات بزرگی رقم زدهاند اظهار کرد: این مهم باید در راستای امیدآفرینی در رسانهها منعکس شود.
وی با بیان اینکه اصحاب رسانه میتوانند دوش به دوش پارک علم و فناوری دستاوردهای بزرگ نخبگان استان را تبیین کنند افزود: بزرگترین اتفاقات در دنیا در دل مراکز فناور رخ میدهد از این رو سازوکارهای لازم برای اقتصاد دانشبنیان، فناورانه و نوآورانه در کشور ایجاد شده و حمایت از نخبگان مورد تأکید است.
رئیس پارک علم و فناوری استان همدان تاکید کرد: توسعه اقتصادی منجر به بهبود زندگی افراد جامعه میشود و این مهم در سایه اقدامات فناورانه و ابزارهای نوآورانه محقق میشود.
وی با بیان اینکه هدف اصلی ما ورود به نسل چهارم فناوری است گفت: یکی دیگر از اهداف اصلی ورود به مزیتهای نسبی همدان و تشکیل زنجیرههای ارزش محصولات نهایی است.
احمدی در ادامه یادآور شد: استان همدان مزیتهای نسبی بسیاری همچون قدمت تاریخی، موقعیت جغرافیایی، سفال و سرامیک، معادن، گیاهان دارویی و محصولات غذایی و کشاورزی دارد که هر کدام در مسیر توسعه استان حائز اهمیت هستند.
وی با تاکید بر اینکه همدان میتواند به عنوان یکی از قطبهای توسعه یافته در کشور مطرح باشد اضافه کرد: شرکتهای فناور و دانشبنیان نیازمند زیرساختها و حمایتهایی هستند تا تقاضاهای مهم کشور را برآورده کنند.
رئیس پارک علم و فناوری استان همدان در بخش دیگر از سخنانش گفت: شعار سال در سالهای متمادی از سوی رهبر انقلاب با محوریت اقتصادی نامگذاری شده از این رو مقاومت اقتصادی به شکل واقعی در حوزه اقتصاد باعث کوتاهی دست دشمن متخاصم خواهد شد.
وی با اشاره به سهم پارک علم و فناوری و ظرفیتهای موجود در راستای تحقق شعار سال يادآور شد: یکی از ابعاد شعار سال تسهیلگری در حوزه سرمایهگذاری است.
احمدی تاکید کرد: سرمایهگذاری در پارک باعث تحول در مباحث اقتصادی، تولید دانشبنیان و پایدار مبنتی بر علم و ایده میشود.
وی با بیان اینکه هدف ما تولید انبوه است یادآور شد: در این حوزه فرایند جذب ایده و حمایت اولیه، استقرار و فضای فیزیکی طی شده و هم اکنون شرکتهای فناور نیاز به زیرساختهای بزرگتر و حمایتهای کلان دارند که در این صورت چندین واحد صنعتی و نیمه صنعتی از مجموعه شرکتهای پارک علم و فناوری ایجاد میشود.
رئیس پارک علم و فناوری استان همدان با اشاره به اینکه توسعه صندوق فناوری و پژوهشی استان در دستور کار است اضافه کرد: امیدواریم تا پایان ۱۴۰۴ سرمایه صندوق پژوهشی به ۲۰۰ میلیارد تومان برسد.
وی با اشاره ظرفیت ۱۷ هکتاری برای ایجاد فضاهای کارگاههایی شرکتهای فناور متذکر شد: برای تحقق این مهم در حوزه حقوقی و اعتباری نیازمند همکاری و مساعدت در استان هستیم به طوری که گامی بزرگ در راستای تولید داخلی محسوب میشود.
احمدی در بخش دیگر از سخنانش با تاکید بر اینکه سال گذشته ۱۲۷ هسته، واحد و موسسه جدید مجوز دریافت کردند گفت: در پایان سال ۱۴۰۳، ۴۱۲ هسته، واحد و موسسه فعال بودند.
وی با اشاره به اینکه ۳ هزار و ۲۵۰ ميليارد تومان از محصولات فناور در سال گذشته به فروش رفته است تصریح کرد: در حوزه صادرات نیز ۶.۳ میلیون دلار از محصولات این شرکتها به کشورهای مختلف عمدتا به کشورهای آسیایی صادر شده است.
رئیس پارک علم و فناوری استان همدان با بیان اینکه ۳ هزار و ۲۴۵ نفر طی سال ۱۴۰۳ نیز در شرکتهای فناور مشغول به کار بودند ادامه داد: در حال حاضر ۸۸ شرکت دانشبنیان در استان فعال هستند که بیش از ۵۰ درصد از تعداد عضو پارک هستند.
وی در ادامه به خدمات ارائه شده به پارک فناوری اشاره کرد و گفت: خدمات متفاوتی از جمله فضای کارگاهی و آزمایشگاهی، برگزاری دورههای آموزشی و تخصصی، برگزاری رویدادهای فناوری و شرکت در نمایشگاههای ملی و بینالمللی به شرکتهای فناور ارائه میشود.
احمدی با بیان اینکه ۱۴۴ ایده در سال گذشته تبدیل به محصول شده است گفت: ۱۱۹ ایده نیز برای اولین وارد بازار و تجاری شده است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه تامین و تجهیز فضاهای کالبدی نیز از دیگر اقدامات است بیان کرد: یک هزار و ۳۵۰ مترمربع فضا برای استقرار ۳۰ شرکت در حال ساخت است.
رئیس پارک علم و فناوری استان همدان با تاکید بر اینکه واگذاری ۶ هکتار زمین در صورت رفع موانع حقوقی در دستور کار است گفت: در حوزه اعطای تسهیلات طی سه سال گذشته ۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده است.
وی با اشاره به اینکه ۲۵ ميليارد تومان تسهیلات در سال گذشته به شرکتهای مستقر در پارک اختصاص پیدا کرده است اظهار کرد: بيشترين فعالیت شرکتها در حوزه ماشینآلات پیشرفته، فناوری اطلاعات و برق و الکترونیک است.
احمدی در حوزه برگزاری رویداد امید خاطرنشان کرد: این رویداد یک پدیده ملی توانافزایی شکلگیری هستههای فناور است که در این بین بیش از ۳۲۰ ایده به دبیرخانه رسیده است.
وی با اشاره به پذیرفته شدن ۸۱ ایده توسط داوران تصریح کرد: این طرحها مورد حمایت سرمایهگذاران قرار خواهد گرفت.